Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onrust over reorganisatieplannen Isala klinieken

Het verpleegkundig personeel van de urologieafdeling van de Isala klinieken in Zwolle maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de zorg voor patiënten en de hoge werkdruk. Dat meldt dagblad De Stentor.
Onrust over reorganisatieplannen Isala klinieken

In een brief aan de Ondernemingsraad in handen van De Stentor , spreken de betrokken verpleegkundigen de hoop uit dat patiënten officiële klachten indienen. De Isala klinieken wil nog geen commentaar geven voordat met de medewerkers is gesproken.

Urologie samen met neurologie

De werknemers voelen zich overrompeld door plannen van de raad van bestuur om per 1 juni urologie samen te voegen met neurologie. Acht mensen hebben te horen gekregen dat ze worden herplaatst. Volgens de personeelsleden van de afdeling gaat het qua aantallen om 28 mensen van vier afdelingen.

Geen alternatieven

Het steekt de personeelsleden dat er blijkbaar zonder overleg met de betrokkenen tot de reorganisatie is besloten en dat er geen alternatieven zouden zijn onderzocht. Weliswaar wordt bevestigd dat de bedden op de betreffende afdeling (met name in het weekeinde) vaak niet allemaal bezet zijn, maar de werkdruk zou volgens de medewerkers beter gespreid kunnen worden. Op andere momenten is er namelijk zoveel werk dat verpleegkundigen overuren moeten maken en zelfs geen pauze kunnen nemen. Ze vrezen dat dit door de reorganisatie alleen maar erger gaat worden.

Overleg met specialisten

In de krant reageert het ziekenhuis: “De reorganisatieplannen zijn in overleg met medisch specialisten opgesteld. Dat betekent dat er zorgvuldig is gekeken naar behoud van de zorgkwaliteit.” Maaike Arlar, voorzitter van de Ondernemingsraad, zegt in het dagblad al in gesprek te zijn met de betrokken werknemers en dat vandaag voort te zetten. Ze wijst erop dat de insteek van de reorganisatie niet een bezuiniging op personeelskosten is, maar een efficiencyslag om een te lage beddenbezetting te voorkomen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

PHOBOS gaat SAP-beheer doen bij Isala klinieken

Isala en Kennemer besparen met kwaliteit

Isala klinieken krijgen definitief 440 miljoen

Banken lenen Isala klinieken 450 miljoen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.