Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ontslagen AriënsZorgpalet door zzp-financiering

AriënsZorgpalet gaat 244 mensen ontslaan, omdat de Enschedese organisatie verwacht door de invoering van de zorgzwaartefinanciering fors minder inkomsten te krijgen. De vakbond FNV AbvaKabo spreekt van mismanagement.

AriënsZorgpalet lijdt dit jaar een verlies van 2,6 miljoen euro. Dat verlies zal naar verwachting in 2009 oplopen tot 4 miljoen euro. De zorgorganisatie verwacht door de invoering van de zorgzwaartepakketten (zzp’s) veel minder inkomsten te krijgen. De raad van bestuur zei eerder in de Twentsche Courant dat de organisatie in de loop van volgend jaar door de reserves heen is en technisch failliet zal zijn. Op 30 januari is er collectief ontslag aangevraagd voor 224 van de 916 medewerkers. Ongeveer honderd verzorgenden IG kunnen terugkomen in een lagere functie.

Beddenreductie

De vakbond FNV Abvakabo heeft bezwaar aangetekend tegen de ontslagen. Volgens Jan Cramer, regiobestuurder FNV AbvaKabo, is er sprake van mismanagement. “AriënsZorgpalet heeft met het zorgkantoor een beddenreductie afgesproken, maar heeft verzuimd de tering naar de nering te zetten. De ontslagen zijn voorbarig, omdat nog niet duidelijk is hoe de zzp-financiering gaat uitpakken.”

Convenant

Zorgaanbieders in Twente hebben een convenant afgesloten om voor een collectieve ontslagaanvraag eerst met collega-instellingen de overname van personeel te bespreken. Cramer begrijpt niet dat AriënsZorgpalet dat convenant aan zijn laars lapt. “Ik ken twee zorginstellingen die direct personeel willen overnemen.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

De Twentsche Courant: Actie dreigt bij AriënsZorgpalet

‘Rondrekenen’ ondermijnt vertrouwen in zzp’s

NIeuwe zzp’s verpleeghuizen zijn betrouwbaar

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.