Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oogzorgnetwerk wil flink uitbreiden

Het Oogzorgnetwerk, een samenwerkingsverband tussen afdelingen oogheelkunde in verschillende ziekenhuizen, wil de komende jaren flink uitbreiden met haar franchisemodel. Het netwerk dat nu uit zes partijen bestaat, streeft naar twintig partners in 2010.

Het Oogzorgnetwerk is dit jaar begonnen met het doorontwikkelen van haar franchisemodel met de aansluiting van het Doetinchems Slingeland Ziekenhuis en het Deventer Ziekenhuis.

Zbc’s

René Baljon, manager netwerk ontwikkeling, ziet in de markt veel zelfstandigbehandelcentra, zbc’s, ontstaan. Baljon: “Wat wij willen, is niet als concurrenten maar als coalitiepartners sterk staan, onder andere met een gezamenlijk inkoopbeleid. Ons sterke punt is snelheid, kwaliteit, regionale ketenvorming en het opzetten van de verwijslijnen.”

Netwerk ontwikkeling

De uitbreiding is nodig, want het Oogzorgnetwerk draait nu nog verlies. Volgens René Baljon, manager netwerk ontwikkeling, is het echt pionieren. “We staan nu op zes, aan het eind van het jaar waarschijnlijk op negen. In 2009 hopen we op 14 à 15 partners uit te komen, waarmee we breakeven kunnen draaien.” Volgens Baljon zijn er veel kosten gaan zitten in productontwikkeling, het opzetten van het franchisemodel en het binnen halen van partners.

Zorgonderneming van het jaar

Zorgmarkt heeft vorige week het Oogzorgnetwerk uitgeroepen tot Zorgonderneming van het jaar 2008, waarbij de jury spreekt van een ‘ambitieus en innovatief initiatief’. (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Het Oogziekenhuis wint NVTG BouwAward

Ggz-franchise slaat vleugels uit naar Limburg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.