Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook GGZ Friesland ontslaat psychiater Lambers

Na een dienstverband van vijftien dagen heeft GGZ Friesland psychiater Peter Lambers ontslagen. Groningse ggz-instelling Lentis ontsloeg begin deze maand deze psychiater al naar aanleiding van een reportage van EO-programma De Vijfde Dag.
Ook GGZ Friesland ontslaat psychiater Lambers

Volgens De Vijfde Dag voerde Lambers jarenlang een waar schrikbewind op zijn afdeling. De raad van bestuur van Lentis was reeds in juni 2011 door een klokkenluider gealarmeerd over de cultuur van angst en intimidatie die op de afdeling heerste. Na een jaar op non-actief te hebben gestaan, werd Lambers per 1 juni van dit jaar ontslagen bij Lentis, volgens vakblad Psy. Vier dagen later, op 4 juni, trad de psychiater in dienst bij de afdeling Ouderenpsychiatrie van GGZ Friesland. Als gevolg van de uitzending werd hij ook daar op 19 juni ontslagen. In een persverklaring laat GGZ Friesland weten dat Lambers ‘relevante informatie niet heeft vermeld tijdens zijn sollicitatie’. Hierdoor was er geen ‘vruchtbare samenwerking’ meer mogelijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Psychiater Lentis weg om angstcultuur

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.