Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ook praktijkondersteuner aan tafel bij cao-overleg

Redacteur Zorg+Welzijn
Praktijkondersteuners mogen definitief meedoen aan cao-onderhandelingen in de huisartsenzorg. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO).
Ook praktijkondersteuner aan tafel bij cao-overleg

Werkgeversorganisaties in de sector probeerden te voorkomen dat de organisatie aan de onderhandelingen kan deelnemen. Zij vinden dat de belangen van de praktijkondersteuners, professionals die huisartsen ondersteunen in de zorg voor chronisch- en geesteszieken, al genoeg worden behartigd door andere partijen. De werkgevers vinden bovendien dat het overleg, waar al vier partijen aan deelnemen, te onoverzichtelijk zou worden.

Overwinning

De Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) is naar de rechter gestapt en heeft gelijk gekregen. “Dit is een geweldige overwinning, zeker omdat we al sinds 2009 onze positie proberen te vestigen”, reageerde Carola de Ridder, voorzitter van de NVvPO. De organisatie staat voor de belangen van 2300 praktijkondersteuners, ruim de helft van het totale aantal.

Salaris

“We willen een betere positie en betere arbeidsvoorwaarden voor onze leden verwerven”, legde De Ridder uit. “Denk aan een beter salaris, meer waardering en ook de mogelijkheid om bijscholing te volgen.” (Zorgvisie – ANP foto: Koen Suyk)

Lees ook:

Chronisch zieke vaker bij praktijkondersteuner

Dimence en huisartsen starten bv voor praktijkondersteuning

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.