Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Open tbc in Sint Jansgasthuis Weert

Bij een patiënt in het Sint Jansgasthuis in Weert is open tbc vastgesteld. De patiënt wordt geïsoleerd verpleegd, zo heeft het ziekenhuis gisteren bekendgemaakt.
Open tbc in Sint Jansgasthuis Weert

Volgens een woordvoerster van het Sint Jansgasthuis komt het zeer zelden voor dat een patiënt open tuberculose heeft. “De laatste keer in ons ziekenhuis was in 2005.” De besmettelijke longziekte werd dinsdag ontdekt, aldus de woordvoerster. De GGD gaat iedereen die de afgelopen week in de buurt van de patiënt is geweest, uit voorzorg onderzoeken. Daarbij gaat het om medepatiënten, medewerkers van het ziekenhuis, familie en ander bezoek. Om hoeveel mensen het gaat, wordt nog onderzocht. Besmetting met de tbc-bacterie gaat via de lucht, bijvoorbeeld via niezen of hoesten. Een op de tien mensen die besmet raken, wordt ook daadwerkelijk ziek. Tbc is goed te behandelen met medicijnen en is niet levensbedreigend, aldus het ziekenhuis. (ANP)

Lees meer:

Tbc-onderzoek in zorgcentrum Zonnehof in Tilburg

Open tbc bij Laurentius Ziekenhuis

Long-tbc onderzocht in drie ziekenhuizen

Sint Jans Gasthuis op zoek naar investeerder

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.