Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Operatiekamers Jeroen Bosch ziekenhuis dicht door kou

Zes operatiekamers op de locatie Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch zijn vrijdagochtend gesloten omdat de luchtbeheersing door een bevroren luchtkoker defect is geraakt. Spoedeisende operaties worden verplaatst naar de locatie in het centrum van de stad; minder dringende ingrepen worden uitgesteld.

De operatiekamers blijven zeker tot en met woensdag dicht, zei een woordvoerster. Voor het begin van de operaties vrijdagochtend werd een te hoge luchtvochtigheid geconstateerd. De luchtfilters bleken beschadigd waardoor de luchtkwaliteit niet gegarandeerd kon worden en patiënten mogelijk risico lopen op wondinfecties.

Reparaties

Op een normale werkdag worden in het operatiecentrum van het Carolus ongeveer veertig operaties uitgevoerd. Ook bevallingen worden voorlopig verplaatst naar het Groot Ziekengasthuis. Huisartsen, ambulancemedewerkers en patiënten worden geïnformeerd. De technische dienst van het ziekenhuis werkt hard aan de reparatie van het systeem. Alleen het testen ervan duurt al twee dagen, kondigde de zegsvrouw aan. (ANP)

Lees ook:

Jeroen Bosch Ziekenhuis mag dotteren

Nieuwbouw Jeroen Bosch belaagd door veranderd bouwregime

Jeroen Bosch Ziekenhuis en Fortis sluiten overeenkomst

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.