Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Operatiekamers te huur voor specialisten

Mark van Dorresteijn
Specialisten hebben vanaf donderdag de mogelijkheid om OK-ruimtes te huren in Kliniek Amstelveen. De ruimtes zijn bestemd voor ingrepen die in dagbehandeling worden uitgevoerd en voor poliklinische diensten.

“Het idee is ontstaan uit onvrede met het huidige zorgbestel,” zegt Refaat Karim, een van de oprichters en plastisch chirurg. “Onze kliniek komt tegemoet aan de wens van specialisten naar flexibele OK-ruimtes en een betere service voor de patiënt.” Het concept kent een vliegende start: “We hebben nu al een bezettingsgraad van 30% bereikt”, aldus Karim.

Verhuur aan derden

Kliniek Amstelveen is naar eigen zeggen de eerste die OK-ruimtes verhuurt. “De vraag wordt groter maar ziekenhuizen zijn nog steeds huiverig voor de verhuur aan derden. Dankzij verhuur kunnen specialisten zonder grote investeringen toch hun snijdende specialismen beoefenen op tijden en in frequenties die hen het best passen.” De kliniek biedt operatiekamers en overkoepelende diensten, zoals gediplomeerde anesthesisten en verpleegkundigen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

MC Zuiderzee opent nieuwe operatiekamers

Atrium MC sluit ok’s wegens tekort verpleeghuisbedden

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. De Politiek heeft zelf gekozen voor de Marktwerking in de Zorg. Als Ondernemer van een Ziekenhuis moet je je ruimten 24 uur benutten. De kosten per m2 zijn enorm. Van die 24 uur worden o.a. de OK-ruimten slechts 8 uur benut. De vrijkomende 16 uur kun je benutten door verhuur , wat Euro s oplevert.Bedrijfs-economisch is dat een must en Client-vriendelijk. Denk aan de wachtlijsten in de Zorg. Politiek laat ook eens je Stem horen over deze nieuwe ontwikkelingen in de Zorg !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.