Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Operatiekamers VUmc uit voorzorg dicht

Redactie Zorgvisie
Het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam heeft uit voorzorg vier operatiekamers laten sluiten. Er waren namelijk signalen dat het aantal wondinfecties na operaties was gestegen. Het VUmc hield er rekening mee dat dat kwam doordat er iets mis was in de ruimtes, maar dat blijkt toch niet het geval te zijn.

De operatiekamers zijn al ongeveer twee weken dicht, zo bevestigde een woordvoerder dinsdag een bericht in Spits!. Ze gaan waarschijnlijk eind deze week weer open. De sluiting heeft geen gevolgen gehad voor de medische zorg aan patiënten. In totaal heeft het VUmc er namelijk zestien. Bovendien is het in de zomer niet zo druk in het ziekenhuis.

Gesloten operatiekamers

Toen het medisch centrum de gesloten operatiekamers onderzocht, bleken daar overigens wel motmugjes te zitten. Die waren echter niet de oorzaak van het verhoogd aantal wondinfecties. De beestjes waren waarschijnlijk in de ruimtes terechtgekomen door de bouwwerkzaamheden die nu in het ziekenhuis plaatsvinden. Inmiddels is er geen sprake meer van een verhoogd aantal infecties. Het VUmc heeft niet kunnen achterhalen wat de oorzaak van de stijging was. (ANP)

Lees ook:

‘Groei UMC’s gaat ten koste van andere ziekenhuizen’

VUmc opent dependance in Hoorn

Ziekenhuis Hengelo sluit operatiekamers

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.