Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ophef bij antroposofenvereniging over geschorste arts

De Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVZ) wordt ervan beschuldigd medische titels te misbruiken.

‘Antroposofische beroepsverenigingen en voormalig arts strafbaar?’, is de kop van een artikel op klachtensite misbruikdoorhulpverleners.nl. In het artikel wordt de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) ervan beschuldigt dat er een geschorste arts en psychologe in het register van de vereniging staat. Het betreft Lieneke Moll van Charante uit Driebergen. Moll van Charante mag na een uitspraak van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg (CTG) van november 2007 de titels arts en psychotherapeut niet meer voeren.

Oude website

“Na de uitspraak van het CTG is op 14 december de betreffende persoon wel degelijk uit het ledenbestand geschreven”, zegt directeur Adri Benschop van de NVAZ. “De gegevens van misbruikdoorhulpverleners.nl over Moll van Charante zijn afkomstig van een oude website van de Federatie Antroposofische Gezondheidszorg (FAG), een organisatie die sinds een half jaar deel uitmaakt van de NVAZ.” Op de site van FAG staat Moll van Carante nog vermeld als lid met de titels arts en psychotherapeute. “De oude website van de FAG is destijds niet uit de lucht gehaald, in afwachting van de nieuwe website van de NVAZ. Dat betekent dat deze mevrouw er nog op stond en dat had niet mogen gebeuren.” Sinds 10 januari is de oude website van de FAG verwijderd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.