Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ophef over kwijtschelden bouwleges Meander MC

Mark van Dorresteijn
Het Meander Medisch Centrum krijgt negen ton korting van de gemeente Amersfoort op de bouwleges voor de nieuwbouw. Lokale politieke partijen uiten hun verontwaardiging, volgens een bericht in het AD.
Ophef over kwijtschelden bouwleges Meander MC

De bouw van het ziekenhuis kost ongeveer 165 miljoen euro. Daarover moet 2,9 miljoen euro leges (administratieve vergoedingen voor overheidswerkzaamheden) betaald voor afhandeling van de bouwaanvraag en gemeentelijk toezicht op de nieuwbouw. Het ziekenhuis maakte bezwaar bij burgemeester en wethouders. Het college komt het ziekenhuis nu tegemoet door negen ton minder in rekening te brengen. Volgens het college is er aanzienlijk minder dan 2,9 miljoen euro gemoeid met de afhandeling en het toezicht.

Verontwaardiging

Volgens de lokale PvdA-fractie wordt hiermee het systeem van bouwleges ondermijnd. “Door lagere leges aan het Meander te vragen, wordt de gewone man die even een bouwvergunning aanvraagt de dupe”, vreest PvdA-woordvoerder Hinloopen in het dagblad. De hoge kosten voor het ziekenhuis zorgen ervoor dat de totale afhandeling van alle bouwaanvragen de gemeente geen extra geld kost. De partij is bang dat door de korting straks de Amersfoorters het tekort moeten ophoesten. “Dat kan er bijvoorbeeld toe leiden dat de onroerendezaakbelasting omhoog moet.” De partij overweegt nu een motie in te dienen om de afspraak tussen de gemeente en het ziekenhuis terug te draaien. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Meander MC laat patiënten eerste paal slaan

Financiering nieuwe ziekenhuis Meander definitief rond

Start nieuwbouw Meander Medisch Centrum

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Als Politiek moet je bouw voor Sociale bouw & Zorg stimuleren.In deze tijd met toenemende werkloosheid moet je dit stimuleren dan alleen je bezig houden met Kantoren; etc.. ZorgInstellingen geven veel werkgelegenheid in de Stad & Regio. Politiek ( PVDA) wat is belangrijk voor uw Partij ???

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.