Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opleider in zorg wil in gesprek met Klink

Het College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg (CBOG) wil graag snel een gesprek met minister Klink over het toewijzingssysteem voor opleidingsplaatsen. Dat schrijft vakblad Medisch Contact.

Opleiders raken in toenemende mate gefrustreerd over het toewijzingssysteem voor artsen in opleiding tot specialist (aios), zo schrijft het vakblad. De kritiek komt erop neer dat het verdelingssysteem voor aios star en bureaucratisch is. Zo is het niet mogelijk om tussentijds talentvolle artsen in opleiding aan te stellen en mogen openvallende plaatsen van studiestakers niet worden opgevuld.

Opleidingsplaatsen zorg

In antwoord op Kamervragen liet minister Klink onlangs weten dat het bestaande systeem blijft gehandhaafd. Het CBOG, dat namens alle betrokken partijen de verdeling van opleidingsplaatsen uitvoert, laat het er niet bij zitten. Volgens voorzitter Ed van der Veen is het hoog tijd dat er een goed gesprek met de minister plaatsvindt. Hij is daartoe ook al herhaaldelijk uitgenodigd. De standaardantwoorden die de ambtenaren van Klink op de problemen formuleren, voldoen volgens Van der Veen niet meer. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorgorganisaties richten college op

VUmc start masteropleiding samen met ziekenhuizen

Specialisten in opleiding maken duizend fouten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.