Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oplichters geven zich uit als SVB-medewerkers

De Sociale verzekeringsbank (SVB) heeft meldingen ontvangen van pgb-houders die thuis zijn bezocht door personen die zich voordoen als medewerkers van de SVB. Zij proberen budgethouders vertrouwelijke gegevens afhandig te maken.
fraude400fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Naast onverwachte bezoeken zijn budgethouders ook telefonisch benaderd met het verzoek persoonlijke gegevens door te geven. De SVB zal echter nooit om inloggegevens van het portaal ‘Mijn PGB’ vragen aan budgethouders of vertegenwoordigers. Huisbezoeken worden alleen onder speciale voorwaarden uitgevoerd. De belangenvereniging voor houders van een persoonsgebonden budget (Per Saldo) schrijft op haar website: ‘Als u twijfelt aan de bedoelingen van een beller of bezoeker kunt u zelf contact opnemen met de SVB via telefoonnummer 030 – 264 8200 en naar de betreffende persoon vragen. Wanneer hij of zij niet bij de SVB blijkt te werken kunt u meteen telefonisch melding maken van vermoedelijke fraude. De afdeling DPGB heeft een fraudeteam dat per e-mail te bereiken is via fraudemeldingpgb@svb.nl.’

Dossier Persoonsgebonden budget
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over het persoonsgebonden budget (pgb). Een pgb is een bedrag waarmee mensen zelf de zorg kunnen regelen. Er zijn nu 2 soorten pgb’s. Het pgb-AWBZ is voor persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding of kortdurend verblijf. Het pgb-Wmo is voor wie hulp nodig heeft om thuis te kunnen blijven wonen. In 2015 komen daar nog 2 pgb’s bij: het pgb-Jeugdwet en het pgb-Zvw.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.