Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oplossing voor huishoudhulpen Oss in zicht

Mark van Dorresteijn
De staking in het gemeentehuis van Oss is voorbij. De vakbond spreekt over een doorbraak voor de huishoudelijke hulpen van Pantein-Vivent.
Staking Pantein-Vivent eind januari.
Staking Pantein-Vivent eind januari. - Foto: ANP - Jeroen Jumelet

Tientallen huishoudhulpen van Pantein-Vivent en vakbondsmensen van vakbond FNV Zorg & Welzijn zaten in een vergaderkamer, omdat ze boos zijn over het faillissement van een huishoudhulporganisatie. Pantein-Vivent is vorige maand failliet verklaard. De medewerkers zeggen dat ze loon verliezen, cliënten kwijtraken en uren moeten inleveren als ze bij andere aanbieders gaan werken. Ze eisen goede zorg en goede arbeidsvoorwaarden en zijn het beu om van het kastje naar de muur te worden gestuurd.

Oplossing nabij

De komende weken wordt er gewerkt aan een oplossing voor de huishoudhulpen. Op 16 maart bekijken de medewerkers wat ze van die nieuwe plannen vinden. Concrete afspraken zijn er nog niet, maar toch spreekt vakbond FNV Zorg & Welzijn van een doorbraak. ‘We wilden met de gemeente praten, zodat ze niet alleen met de vinger naar Den Haag zouden wijzen. Dat waren we zat. De deur zat constant dicht, maar hebben we open gekregen met de bezetting als koevoet’, zegt vakbondsbestuurder Karim Skalli.

Bezetting gemeentehuis

Zaterdag halverwege de middag werd de actie beëindigt, aldus een woordvoerder van de gemeente. Burgemeester Wobine Buijs van Oss stond de actie in het gemeentehuis voorlopig toe. ‘Het is belangrijk dat het kan, maar er is een grens.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.