Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Opnamestop Westfriesgasthuis om MRSA-bacterie

Mark van Dorresteijn
Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft een opnamestop voor de afdelingen chirurgie, orthopedie en longziekten afgekondigd omdat een verpleegkundige is besmet met de MRSA-bacterie. Dat meldt het ziekenhuis.
Opnamestop Westfriesgasthuis om MRSA-bacterie

De verpleegkundige heeft gewerkt op alle drie afdelingen. Het ziekenhuis gaat alle medewerkers en patiënten onderzoeken die met de medewerker in contact zijn geweest. Bovendien gelden voor deze afdelingen een beperkte bezoekregeling en aangescherpte hygiënemaatregelen.

Drie longpatiënten

De MRSA-besmetting werd vorige week aangetroffen bij drie longpatiënten waarna het ziekenhuis besloot de patiënten geïsoleerd te verplegen en eerdere kamergenoten en het verplegend personeel te onderzoeken. Hieruit bleek de besmetting van de verpleegkundige.

Resistente bacterie

MRSA is een lastig te bestrijden bacterie omdat hij resistent is tegen de meeste gangbare antibiotica. De bacterie wordt ook wel de ziekenhuisbacterie genoemd, omdat hij vooral daar voorkomt. Jaarlijks wordt in Nederlandse ziekenhuizen bij ongeveer 1500 mensen een MRSA-besmetting vastgesteld. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)