Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oppositie: Geld nodig voor zorg illegalen

DEN HAAG - PvdA, SP en GroenLinks willen dat minister Hoogervorst van Volksgezondheid een fonds opricht waaruit zorg aan illegalen betaald wordt. Vooral de psychiatrische zorg voor deze groep zou onder druk staan.
Oppositie: Geld nodig voor zorg illegalen

Hoogervorst heeft de instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) in ‘een akelige houdgreep’, stelt GroenLinks-Kamerlid Azough in de Volkskrant. Enerzijds hebben zij een opnameplicht voor gevaarlijke patiënten, terwijl er anderzijds geen geld is voor patiënten die illegaal in Nederland verblijven. Vrijdag spant een Rotterdamse ggz-instelling hierover een kort geding aan.

Oplossing

De VVD wil dat de minister met zorgverleners overlegt om tot ‘een algemene handleiding’ te komen. Kamerlid Schippers wil echter ‘voorzichtig’ zijn met het beschikbaar stellen van geld. ‘Het is niet de bedoeling dat wij illegalen langdurig opvangen.’ Toch zou Hoogervorst een oplossing moeten zoeken ‘waar de mensen in de zorg mee uit de voeten kunnen’. (Sdu)

Lees ook:

Instelling daagt staat om kosten illegalenzorg

GGZ wil honderden extra behandelplaatsen

AMC: ‘Langdurige zorg illegalen beter regelen’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.