Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis schrijft positief resultaat van bijna zeven miljoen

Orbis Medisch en Zorgconcern in Sittard sluit 2012 af met een positief nettoresultaat van 6,9 miljoen euro versus een nettoresultaat over 2011 van 5,5 miljoen euro.
Orbis schrijft positief resultaat van bijna zeven miljoen

Het ziekenhuisonderdeel en de ggz-tak van het zorgconcern draaien nog steeds verlies, maar dat verlies werd afgelopen jaar beperkt tot 0,1 miljoen euro. De verpleging en verzorging en thuiszorg van Orbis draaide goed met een resultaat van 7,7 miljoen euro positief.

Verkoop parkeergarage
Bij de overige activiteiten (waaronder parkeergarage en zorgboulevard) kwam het verlies uit op 0,6 miljoen euro. Door deze resultaten én de verkoop van de parkeergarage heeft Orbis Medisch en Zorgconcern in 2012 66 miljoen euro kunnen aflossen op de kredietfaciliteiten. De totale schulden van het zorgconcern daalden hierdoor van 430,6 miljoen euro einde 2011 naar 364,6 miljoen euro eind 2012. Het negatieve eigen vermogen is teruggebracht van 7,0 miljoen euro eind 2011 naar 0,4 miljoen euro eind 2012.

Fusie Atrium MC
Vorig jaar kondigde Orbis Medisch en Zorgconcern aan in 2012 de fusie met Atrium MC te realiseren. In een persverklaring laat het bestuur weten: ‘Deze fusieonderhandelingen verliepen in 2012 minder voortvarend dan gehoopt. De doorlooptijd van het Nma-traject betrof uiteindelijk meer dan een jaar. Ondanks de aanvankelijke bedenkingen van de NMa is op 2 november 2012 de felbegeerde vergunning en daarmee het groene licht voor de fusie gekomen. Dat hield in dat Orbis Medisch en Zorgconcern en Atrium MC samen verder kunnen bouwen aan een nieuwe zorgorganisatie waarmee de zorg in de regio voor de toekomst toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief van hoog niveau blijft.’ Orbis Medisch en Zorgconcern en Atrium MC hopen in 2014 de fusie definitief te kunnen effectueren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.