Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Orde broedt op alternatieve plannen

De Orde van Medisch Specialisten gaat alternatieve plannen voor de bekostigingsstructuur van specialistische zorg bespreken met haar leden en wetenschappelijke verenigingen. Dat meldt de site van het vakblad Medisch Contact vandaag.
Orde broedt op alternatieve plannen

De Orde blijft zich verzetten tegen het beheersingsmodel dat de vorige minister van Volksgezondheid voor ogen had, het doorvoeren van de Wet cliëntenrechten zorg (Wcz) en de aanpassingen in de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg). Afgaand op het nieuwe regeerakkoord, zal het nieuwe kabinet de lijn van Klink hierin volgen. Daarom werkt de Orde volgens het vakblad aan nieuwe plannen.

Schippers

De alternatieve plannen van de Orde moeten een opening bieden om met de nieuwe minister, Edith Schippers, in gesprek te gaan. De specialisten willen dat het vrije beroep en de professionele autonomie behouden blijven en dat zij voldoende invloed houden op de ziekenhuisorganisatie. Zij staan een rechtvaardige omzetverdeling voor, maar blijven strijden tegen tariefskorting op basis van ondeugdelijke cijfers.

Janko de Jonge

Een nieuwe berekening van normtijden is volgens de Orde nodig. En zoals voorzitter van de Kamer Vrij Beroep Janko de Jonge zegt in zijn column die donderdag in Medisch Contact verschijnt: “De Orde is voor een systeem van prestatiebekostiging voor medisch specialisten (…). Maar als de politiek de keuze maakt om medisch specialisten (opnieuw) te budgetteren op ziekenhuisniveau, dan is de Orde van mening dat dit budget moet worden belegd bij de medisch specialisten in een collectief verband. Hierdoor kan het vrije beroep worden behouden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Specialisten draaien massaal zondagsdienst

Klink wint kort geding van specialisten

‘Vrijgevestigde specialisten moeten hetzelfde inkomen krijgen’

Vrijgevestigde specialisten splitsen zich af van Orde

Zorgvisie Nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

5 REACTIES

  1. ‘Als we slecht presteren (waarin, patienttevredenheid en idem bejegening??) ‘. Louk de Winter heeft slecht functionerende specialisten de deur uit gezet in de polder, geen verzekeraar of ziekenfonds. De eerste specialist die geen contract krijgt van de verzekeraar, wel wie zou dat zijn?? En maar klagen dat verzekeraars geen verstand hebben van de geneeskundige praktijk en die zouden nu opeens goed kunnen selecteren wie als persoon een contract niet krijgt? Hoe was dat nog maar met die neuroloog in Enschede gegaan?? Nou mijnheer Visser, u vertelt uzelf een sprookje, maar de meeste zijn volwassen genoeg om daar door heen te kijken.

  2. Lees alle reacties
  3. Eigen bedrijf met zelfde onkosten als iedere ondernemer
    Arbeidsongeschiktheidspremie, Pensioenpremie, secretaresse in eigen dienst, aansprakelijkheidsverzekering enz enz, het is een gewoon bedrijf als elke ander onderneming, met zelfde risico’s, als we slecht presteren worden we niet gecontracteerd, zie de recente CZ actie, de laatste zondagactie ging over het behoud van de eigen onderneming, niets meer en niets minder, het opheffen van een onderneming waar in is geinvesteerd kan niet zonder slag of stoot, als of de bakker op de hoek morgen te horen krijgt dat hij zijn broden voor minder moet verkopen omdat de Minister van Landbouw dat zo besloten heeft ??!! Ik denk dat dit door de gewone bakker niet in dank wordt afgeneomen.
    Er is een groot verschil tussen omzet en inkomen, dat hoef ik in ieder geval aan de bakker op de hoek niet uit te leggen, helaas wel aan de meeste politici en aan Pauw en Witteman en de media in het algemeen.
    Met vriendelijke groet HJA Visser KNO-arts

  4. @olaf: dat hoge inkomen is echt niet zo hoog als dat het zich laat aanzien hoor. Waarschijnlijk ben je zelf al op je 26e pensioen gaan opbouwen. Een medisch specialist begint daar zo’n 10 jaar later pas aan. En wederom: de in de media genoemde bedragen kloppen ten eerste niet (ik zou 480.000 euro krijgen, laat het 240.000 zijn dan mag ik al in mijn handjes klappen) en dan nog is dit een omzet, geen salaris. Ook een 24/7 beschikbaarheid mag wel vergoed worden, een loodgieter krijgt ’s nachts ook meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.