Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopeden en urologen verliezen inkomsten

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Orthopeden en urologen hebben in 2008 twaalf tot vijftien procent van hun omzet verloren. Dat stelt Janko de Jonge, voorzitter Kamer Vrij Beroep van de Orde van Medisch Specialisten, in een interview met Zorgvisie dat verschijnt in het novembernummer.

Basis voor zijn uitspraak vormt onderzoek van de wetenschappelijke verenigingen. Medisch specialisten zijn boos omdat minister Klink van VWS 375 miljoen euro wil korten op hun honoraria. Het is vooral de generieke korting op het uurtarief die veel kwaad bloed zet. Die raakt álle medisch specialisten, terwijl slechts een kleine groep ondersteunende specialisten heeft geprofiteerd van de dbc-bekostiging. In het artikel wijst Floris Sanders, oud-voorzitter van de Orde, loondienst als oplossing om de kosten van medisch specialistische zorg te beteugelen, zoals Klink onderzoekt, resoluut van de hand. “Dan vertrek ik uit Nederland.” (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Klink: ‘Corrigeren specialisten juridisch onmogelijk’

NZa verhoogt korting medisch specialisten

Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.