Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orthopeed Scheper Ziekenhuis werkt jaren ongeregistreerd

Redacteur Zorgvisie
Een orthopeed in het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft jarenlang gewerkt zonder daar de bevoegdheid toe te hebben. Het ziekenhuis onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren.
Orthopeed400.jpg
Fotolia

De orthopeed heeft zijn BIG-registratie in 2009 laten verlopen en nooit opnieuw aangevraagd. Hoe dit sindsdien bij niemand bekend heeft kunnen zijn, wordt door het Scheper Ziekenhuis onderzocht. Wat dit onderzoek precies inhoudt, kan  woordvoerder Marjolein Oldenbeuving niet zeggen. ‘Iedere medisch specialist is verantwoordelijk voor zijn eigen registratie. Die eigen verantwoordelijkheid is helaas niet genoeg gebleken’, zegt Oldenbeuving.

Registraties controleren
Het ziekenhuis neemt de kwestie hoog op en heeft de registraties van alle andere medisch specialisten gecontroleerd. Hoewel die allemaal in orde waren, worden er wel stappen gezet om nog een incident te voorkomen. ‘We gaan een procedure starten om ervoor te zorgen dat de registraties allemaal gemeld worden bij de raad van bestuur. Daarnaast gaan we de registraties monitoren, zodat het bijvoorbeeld ook bij het bestuur bekend is als een registratie verloopt.’

Conflicten bij orthopedie
Het is de tweede keer binnen een maand dat de afdeling orthopedie van het Scheper Ziekenhuis het nieuws haalt. Eerder deze maand werd bekend dat er op de afdeling een conflict was over de wijze van samenwerking. De twee incidenten hebben volgens Oldenbeuving niks met elkaar te maken. ‘Er is absoluut geen samenhang tussen deze twee gebeurtenissen. Het is een ongelukkige samenkomst van omstandigheden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.