Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Osira-medewerkers krijgen toch verlof voor vakbondsbijeenkomst

Medewerkers van zorgorganisatie Osira Amstelring mogen morgen toch naar een vakbondsbijeenkomst. Dat maakt een woordvoerder van het zorgbedrijf vandaag bekend. Abvakabo FNV had over deze kwestie een kort geding aangespannen waar de rechter vandaag een uitspraak over zou doen.
Osira-medewerkers krijgen toch verlof voor vakbondsbijeenkomst

Inzet van het geding waren tien medewerkers die niet van hun vakbondsverlof gebruik konden maken om morgen naar een vakbondsmanifestatie te gaan. Op de bijeenkomst in de Utrechtse Jaarbeurs staat de nieuwe cao voor verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) op de agenda. Volgens vakbondbestuurder Lilian Marijnissen werden medewerkers die hierbij aanwezig willen zijn op verschillende locaties toch ingeroosterd. “Dit probleem speelt ook bij andere organisaties. Zorgmedewerkers hebben in hun cao recht op vakbondsverlof. Hier maakt bijna niemand ooit gebruik van. Dus toen we maanden geleden een bijeenkomst organiseerden dachten we niet dat het zo moeilijk zou zijn voor medewerkers om verlof te krijgen. Men had ruim de tijd om vervangende medewerkers of uitzendkrachten te regelen. Van Osira kregen we te horen dat ze geen geld willen uitgeven aan flexibele krachten en dat de bezetting het niet toe zou laten dat er door schuiven met de roosters lucht zou ontstaan op de 14e.”

Rechter

Volgens Marijnissen is druk met Osira Amstelring gecommuniceerd om toch zoveel mogelijk verlof te regelen. Toen dit na een aantal pogingen niet lukte, stapte de bond naar de rechter. Een woordvoerder van Osira Amstelring laat weten dat vandaag nog eens naar het verzoek is gekeken en dat dankzij verschuivingen in de planning de betreffende medewerkers nu toch verlof hebben om naar de manifeste te gaan. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter Beeld © AbvakaboFNV)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.