Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderen zijn niet populair in de ict-sector

Mario Gibbels
De gemiddelde leeftijd van ict'ers is laag en ligt op 38,6 jaar. Grootschalige leeftijdsdiscriminatie is de oorzaak. Onder vijftigplussers is de situatie ‘schrijnend’.

Het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) en het CBS deden onderzoek onder ict’ers, zo meldt Computable. Programmeurs zijn gemiddeld het jongst. Slechts vijftien procent van deze beroepsgroep is vijftig plus, terwijl 22 procent tussen de vijftien en dertig jaar is. Wel lijkt het er volgens het ROA op dat de gemiddelde leeftijd van ict’ers iets zal gaan stijgen.

Adviesbureau Amender kwam na onderzoek tot vergelijkbare conclusies: ‘Ouderen zijn niet populair in de ict-sector’. Volgens het adviesbureau maken ict-bedrijven en overheden zich op grote schaal schuldig aan leeftijdsdiscriminatie.

Oprichtster van Amender, Nel Peijffers, stelt dat ict’ers boven de vijftig al afgeschreven zijn. ‘Voor veertigplussers wordt solliciteren naar een ict-functie al lastiger en de situatie voor vijftigplussers is schrijnend’, melde ze tegenover Computable. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.