Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderengeneeskunde artsen tevreden met opleiding

Redacteur Zorg+Welzijn
Artsen die een opleiding volgen tot specialist ouderengeneeskunde zijn tevreden over hun opleiding. Ze geven de opleiders, stages en leerperioden goede cijfers en beoordelingen.
Ouderengeneeskunde artsen tevreden met opleiding
Foto: ANP Koen Suyk

De kwaliteit van het onderwijs op de terugkomdagen beter kan en een derde van de artsen in opleiding vindt dat er te veel aandacht is voor niet-medische zaken.

Artsen die een opleiding volgen tot specialist ouderengeneeskunde komen te werken met kwetsbare ouderen en chronisch zieken met complexe aandoeningen. Uit een enquête blijkt dat zij hun leeromgeving een hoge beoordeling geven, evenals de ruimte voor zelfstandig werken. Uitgedrukt in een rapportcijfer geven de artsen in opleiding een 7,9. Verbeterpunten zijn het onderwijs op de terugkomdagen, die met een 6,7 worden beoordeeld. Een derde van de artsen-in-opleiding vindt dat te veel aandacht gaat naar niet-medische zaken, ten koste van de medisch inhoudelijke verdieping.

Enquête

Dit blijkt uit onderzoek van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). De kwaliteit van de opleiding ouderengeneeskunde is halverwege 2012 gemeten door alle artsen-in-opleiding te benaderen met een vragenlijst. Bijna tachtig procent vulde de enquête in. De enquête biedt inzicht in de kwaliteit van de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in Nederland bij de drie universitaire opleidingsinstituten (VUmc, UMC St Radboud en LUMC) en in de ‘best practices’ per deelgebied van de opleiding. Zo biedt het onderzoek handvatten om gericht aan verbeteringen te werken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.