Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouderenhuisvesting scoort 6-

Iets meer dan de helft van de Nederlandse gemeenten, 53 procent, scoort een voldoende op het gebied van ouderenhuisvesting. Toch is in vier van de vijf gemeenten de vraag naar seniorenwoningen groter dan het aanbod.

De 162 ondervraagde gemeenten zijn niet alleen getoetst op vraag en aanbod van seniorenwoningen, maar ook op de aanwezigheid van relevante kennis en informatie, het huisvestingsbeleid en woonzorgbeleid voor ouderen. De gemiddelde score op deze onderdelen bedraagt een 6,5. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Meer woningen voor ouderen’ dat is uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipso Facto in opdracht van de drie ouderenorganisaties ANBO voor 50-plussers, PCOB en Unie KBO.

Gemeenten: randvoorwaarden onvoldoende

De helft van de gemeenten vindt dat de overheid onvoldoende randvoorwaarden creëert om op gemeentelijk niveau een optimaal beleid te kunnen voeren; er zijn te weinig financiële middelen en de regelgeving is onduidelijk. Daarnaast vindt 43 procent van de gemeenten dat er een betere afstemming moet komen van het huisvestingsbeleid op het WMO- en zorgbeleid. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Miljoenen nodig voor ouderenwoningen

het onderzoek ‘Meer woningen voor ouderen’ (pdf)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.