Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ouders en instelling werken samen aan zelfstandig wonen

Redacteur KinderopvangTotaal
Zorgaanbieder Amerpoort en ouderstichting Calipso willen samenwerken in een particulier woonproject voor jongeren met een licht verstandelijke beperking. Calipso initieert en bouwt en Amerpoort biedt ondersteuning aan de jongeren in hun zelfstandige woonomgeving.
Ouders en instelling werken samen aan zelfstandig wonen

Amerpoort wordt partner van Calipso in een nieuw te bouwen appartementencomplex in Almere, waar 25 jongeren met een licht verstandelijke beperking zelfstandig kunnen wonen. Amerpoort biedt ondersteuning bij de selectie en is beoogd zorgaanbieder van de jongeren en begeleidt de bewoners in hun zelfstandige woonomgeving. Calipso is een stichting van ouders die een zelfstandige woonvorm voor hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking willen opzetten.

Intentie

Eerder tekende Calipso een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling en bouw van het pand met woningcorporatie de Alliantie. Nu hebben zorgaanbieder Amerpoort en Calipso een intentieovereenkomst gesloten voor samenwerking in de ondersteuning van de jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Eerste paal

Calipso is voor Amerpoort, na WoonMere, het tweede ouderinitiatief in de wijk Almere Poort. De verwachting is, dat de eerste paal voor het pand eind 2012 geslagen wordt. Volgens dat scenario zouden in het najaar van 2013 de eerste jongeren in Calipso kunnen gaan wonen. (Zorgvisie – Carolien Stam / foto: EPA Photo)

Lees meer

SCP telt licht verstandelijk gehandicapten

Minder cliënten in de gehandicaptenzorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.