Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Oudervereniging betreurt eis tbs

De oudervereniging PhiladelphiaSupport is niet blij met de eis van tbs tegen de zeventienjarige jongen, die bij 's Heeren Loo in Ermelo een meisje mishandelde.

De oudervereniging stelt in het regionale dagblad De Stentor dat “het levenslang wegstoppen van de dader door het opleggen van tbs geen oplossing van het probleem”. PhiladelphiaSupport is een onafhankelijke belangenvereniging voor mensen met een beperking, hun ouders, broers en zussen.

Coma

De dader heeft een autistische stoornis en woonde bij ’s Heeren Loo. In mei van dit jaar mishandelde hij zijn medebewoonster Stefanie Baas. Het meisje raakte ernstig gewond en lag acht weken in coma.

Teleurstelling

Volgens PhiladelphiaSupport zijn de ouders van het meisje teleurgesteld over de eis. Volgens de ouders beseft de jongen vanwege zijn stoornis niet wat hij heeft gedaan. Zij zijn van mening dat als hij op de goede afdeling was geplaats, dit niet was gebeurd.

Stoornis

PhiladelphiaSupport deelt deze teleurstelling. De oudervereniging is van mening dat door het opleggen van tbs voorbij wordt gegaan aan de autistische stoornis van de zeventienjarige jongen.

Overheid

PhiladelphiaSupport wil daarnaast benadrukken dat het probleem niet alleen bij ’s Heeren Loo ligt. Instellingen in onze maatschappij moeten roeien met de riemen die ze hebben. Het is ook een probleem van de overheid en zorgverzekeraars, vindt de vereniging. (De Stentor)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.