Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheveling ggz uitgesteld

DEN HAAG - De overheveling van de curatieve ggz van de AWBZ naar de basisverzekering per 1 januari 2007 gaat niet door. Zorgverzekeraars Nederland (ZN), GGZ Nederland en het ministerie van VWS hebben gisteren besloten om dit uit te stellen.

ZN is altijd tegenstander geweest van de overheveling. Volgens de zorgverzekeraars is de ggz er nog niet klaar voor. De voor de overheveling noodzakelijke bekostigingssystematiek op basis van diagnose-behandelinigcombinaties (dbc’s) moet nog uitgewerkt worden en de administratie van de ggz-instellingen is nog niet op orde, aldus ZN.

Plafond

De zorgverzekeraars vrezen bovendien de financiële gevolgen van de overheveling. Het financieel plafond in de basisverzekering, waar je te maken hebt met aanspraken, is minder strak dan in de AWBZ, waar sprake is van een regiobudget.

Problemen

GGZ Nederland hield tot voor kort vast aan 1 januari 2007 als datum waarop de curatieve ggz overgeheveld zou worden naar basisverzekering. De branche-organisatie ging ervan uit dat de technische problemen voor die datum opgelost moesten kunnen worden. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.