Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen

Mark van Dorresteijn
Het overleg over een nieuwe cao voor het personeel in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg, is maandag weer vastgelopen, zo hebben de vakbonden laten weten.
Overleg cao VVT opnieuw vastgelopen

Dit artikel komt uit 2012. Lees hier meer over de cao vvt 2022.

De bonden komen volgende week maandag bijeen om zich te beraden op stappen, zo meldden ze. De bonden eisen onder meer koopkrachtbehoud voor de circa 400.000 mensen die onder de cao vallen.

Eerder vastgelopen

Het overleg was eerder dit voorjaar ook al vastgelopen en op 19 mei voerden een paar honderd verzorgenden al actie voor een betere cao. De bonden waren op uitnodiging van de werkgevers maandag weer aan de onderhandelingstafel aangeschoven.

Leeftijdsdagen

Een van de struikelblokken maandag waren de leeftijdsdagen. Werknemers krijgen volgens de huidige cao met het ouder worden extra vrije tijd. Voor 30- tot 39-jarigen is dat zeven uur per jaar. Voor 55-plussers loopt dat op tot 93 uur. De bonden willen dat omzetten in 35 uur extra voor iedereen, aldus Wim van den Hoorn van Abvakabo FNV. “De werkgevers zien daar niets in”, aldus Van der Hoorn.

Dit artikel komt uit 2012. Lees hier meer over de cao vvt 2022.

Lees ook:

Nieuw overleg over cao VVT

Nieuwe voorstellen in cao-onderhandelingen VVT

Onderhandelingen cao VVT lopen spaak

BTN staakt verzet tegen cao-VVT

4 REACTIES

  1. Ogenschijnlijk liggen vraag en aanbod van werknemers en werkgevers niet ver uit elkaar maar desondanks of juist daardoor lijkt er sprake van een onoverbrugbare kloof. Zou het voorstelbaar zijn dat patijen overeenkomen het materiele verschil in een apart fonds onder te brengen en dat uit dat fonds projecten mogelijk worden gemaakt die een bijdrage leveren aan het structureel verminderen van de zorgvraag.

  2. Lees alle reacties
  3. Handen af van de leeftijdsuren!!!
    Een fatsoenlijk salaris in de zorg. Eerst de schrapers maar eens flink aanpakken. Daar komt steeds maar niets van.We worden keer op keer gepakt. Onze opgebouwde rechten worden keer op keer verkwanseld voor een procentje meer loon.
    Ik baal van de zorg en ben druk doende uit ‘zorgland’ te stappen. Ik hou het voor gezien!

  4. Dat we langer aan het bed staan is ook niet de bedoeling,te duur(denken de werkgevers).Als je dan versleten en uitgeblust voor je 60ste de wao in gaat spaart dat geld.Dat de werkgevers uiteindelijk zichzelf in de vingers snijden,dat zien ze nog niet.Daar komen ze dan te laat achter en vervolgens kost het hun meer dan ouderen aan het werk houden op een gezonde manier ,en jongeren zijn nu al bijna niet te krijgen vanwege de negatieve berichten over de zorg en de lage lonen.Wees zuinig op je ervaren personeel en laat de jongeren van hun leren .Lang leve de marktwerking.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.