Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overname redt tweehonderd banen

Thuiszorgorganisatie Stichting ZorgBedrijf Noord-Holland en dochterbedrijf Thuiszorg Noord-Holland kunnen een doorstart maken. Op een beperkt aantal functies krijgen alle tweehonderd werknemers een nieuw arbeidscontract, onder gelijkblijvende arbeidsvoorwaarden. Dat heeft curator Arthur Sweens donderdag bekendgemaakt in het FD.
fotohandjefotolia400.jpg
Foto: Fotolia

De twee organisaties werden op 25 juli failliet verklaard. De contracten worden overgenomen door branchegenoten De Zorgcirkel (Purmerend) en Omring (Hoorn) en het Amsterdamse Miep BV, dat weer onderdeel is van schoonmaakorganisatie Koster & Co. Over de overname van de contracten is ook overeenstemming bereikt met de zorgverzekeraars, aldus de curator in het FD. Het gaat om activiteiten op het gebied van wijkverpleging en huishoudelijke hulp.

Vakbond
De afgelopen maanden zijn diverse (thuis)zorgbedrijven failliet gegaan. Vakbond FNV maakte zich anderhalve week geleden nog grote zorgen over de golf aan faillissementen in de thuiszorg. De afgelopen anderhalf jaar zouden in deze sector al zo’n 17.000 medewerkers hun baan zijn verloren, aldus de vakbond.

Failliet
Eind juli ging ook de Twentse thuiszorgorganisatie Solace failliet. Dit bedrijf kon ook een doorstart maken. Het Brabantse Tzorg neemt de activiteiten over, zodat de 225 werknemers hun baan behouden.

Dossier Arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt is volop in beweging. Door overheidsbezuinigingen zijn zorgorganisaties geneigd hun HR-beleid anders vorm te geven. In dit dossier verzamelt Zorgvisie nieuws, achtergronden en opinie over arbeidsmarktgerelateerde zaken in de zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.