Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Paasbergkerk wordt woonvoorziening voor ouderen

Mark van Dorresteijn
De Paasbergkerk in Arnhem wordt momenteel omgebouwd tot particuliere woon-/zorgvoorziening met 25 appartementen voor ouderen. De appartementen zijn niet alleen bedoeld voor Protestantse ouderen. “Iedereen is welkom”, benadrukt een woordvoerder.
Paasbergkerk wordt woonvoorziening voor ouderen

Bij de verbouwing wordt een staalconstructie binnen de kerk geplaatst om de woningen te realiseren. Daarbij zullen zoveel mogelijk stijlelementen bewaard blijven. Zo zullen er nog diverse glas-in-loodramen te vinden zijn en worden er ‘doorkijkjes’ gemaakt die de voormalige functie van het gebouw benadrukken.

Eerste bewoners per december

Volgens de woordvoerder moeten de eerste bewoners per december woonachtig zijn in Residence Paasbergkerk. “Eigenlijk wilden we de verbouwing in augustus al voltooid hebben, maar de lift in het gebouw voldeed nog niet aan alle regels. Daarom is de opening uitgesteld tot december.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.