Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Pakketmaatregelen AWBZ hebben effect volgens Klink

De invoering van de pakketmaatregel in de AWBZ in 2009 heeft ertoe geleid dat minder mensen gebruikmaken van begeleiding. Dat schrijft demissionair minister Klink in een persverklaring. Volgens Klink heeft de maatregel daarmee het bedoelde effect gehad.
Pakketmaatregelen AWBZ hebben effect volgens Klink

In vergelijking met vorig jaar kwamen op 1 januari 2010 41.000 mensen minder in aanmerking voor begeleiding (op een totaal van 190.000 per 1 januari 2010). De begeleiding is nu beperkt tot mensen met een matige of ernstige beperking op het vlak van zelfredzaamheid. De begeleiding bij participatie in de samenleving is vervallen. Hoewel de gevolgen van de pakketmaatregel voor de individuele cliënt vervelend kunnen zijn, is grote maatschappelijke onrust uitgebleven, constateert de minister.

Pakketmaatregel AWBZ

Voormalig staatssecretaris Bussemaker besloot tot de pakketmaatregel in de AWBZ, om de zorg beschikbaar te houden voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Uit de cliëntenmonitor van zeven patiëntenorganisaties blijkt dat mensen oplossingen zoeken in eigen kring, en bij formele instanties als MEE en welzijnsvoorzieningen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CIZ start actie pakketmaatregel AWBZ

Aantal cliënten zonder begeleiding neemt toe

‘Korten op begeleiding ouderen duur’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. dit gaat weer net zolang goed totdat er ergens iets escaleert en dan is Leiden weer in last
    moet er weer van alles opgetuigd worden en is het cirkeltje weer rond lijkt nu veel geld te besparen maar is ook nagedacht over de langere termijn,vast niet, net zo kortzichtig als vele ander maatregelen

  2. Lees alle reacties
  3. leeft de minister in een hol verweg?? is ie nou helemaal gek?? er is wel degelijk grote onrust, maar deze zwakkere in de samenleving weten de weg niet te vinden om te protesteren, die hebben hun energie nodig om te overleven ZONDER, lees goed ZONDER de steun waar ze in een sociale staat recht op hebben. belachelijk!!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.