Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Paramedici demonstreren in Den Haag

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De SP organiseert vandaag een manifestatie tegen het voornemen van het demissionaire kabinet om te snijden in het basispakket en de eigen bijdragen in de zorg te verhogen.
Paramedici demonstreren in Den Haag

Om vier uur vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de voorgestelde bezuinigingen in de zorg. De SP-manifestatie is om drie uur op het Plein in Den Haag.

Bittere noodzaak

Naar verwachting komen honderden logopedisten naar Den Haag. Hun belangenorganisatie NVLF biedt Tweede Kamerleden voorafgaand aan de demonstratie duizenden petities van patiënten aan. Volgens de NVLF is logopedie geen luxe, maar bittere noodzaak. Ergotherapie Nederland heeft vijftig aanmeldingen gekregen van ergotherapeuten die gaan demonstreren. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten houdt niet bij hoeveel diëtisten naar Den Haag gaan, maar heeft wel verzoeken om informatie gehad van haar leden.

Eigen bijdragen

Klink wil eigen bijdragen invoeren voor de GGZ, logopedie, ergotherapie en diëtisten, van tien euro per behandeling. Ook wil hij 80 miljoen bezuinigen door een minimale eigen bijdrage voor verblijf in een AWBZ-instelling te vragen. Verder stelt de demissionair minister voor de pil en hulpmiddelen zoals de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering te schrappen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Demissionair kabinet gaat flink bezuinigen op zorg

Orde: ‘autonomie artsen in gevaar’

Zorg moet 600 miljoen extra bezuinigen

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ben er vanmiddag geweest en wat de demissionair minister Klink wil is schandalig. Dit wordt dus alleen nog maar bereikbaar voor mensen met geld. Armen worden steeds armer in Nederland en niets en niemand zal dat veranderen. Ben zelf afgekeurd en mag rond komen met als ik mazzel heb € 50,00 en ga driemaal naar de fysio en dan nog af en toe naar de ergotherapie en als het slikken weer een probleem geeft mag ik ook naar de logopedie. Reken maar uit wat ik dan nog te eten heb. Kost de maatschappij nog meer geld als ik opgenomen moet worden, wegens ondervoeding en er zijn er veel in Nederland die ondervoed zijn, maar daar hoor je niemand over. Zo kan je nog een hele lange lijst maken, maar de minister duwd dit er toch nog even door heen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.