Een internationale ParkinsonNet-familie, als Starbucks-formule

In Nederland zijn er obstakels voor grootschaligere verspreiding van ParkinsonNet. Daar heeft de Amerikaanse zorgorganisatie Kaiser Permanente geen last van. Bas Bloem droomde twee jaar geleden al van een internationale ParkinsonNet-familie, opgezet als een Starbucks-formule.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
ParkinsonNet Bas Bloem
Foto: Fotolia

Betere zorg tegen minder kosten. De klinkende resultaten uit het grootschalige onderzoek van zorgverzekeraar CZ, gisteren gepresenteerd, tonen aan dat de maatschappelijke businesscase voor ParkinsonNet er goed uitziet. Minder botbreuken, minder sterfte en 11 miljoen aan besparingen. Toch profiteert de samenleving niet optimaal van ParkinsonNet.

Selectieve zorginkoop

Hoe meer parkinsonpatiënten gespecialiseerde fysiotherapie krijgen, hoe hoger het maatschappelijk rendement. ‘Zorgverzekeraars zouden parkinsonpatiënten beter kunnen stimuleren gebruik te maken van een bij ParkinsonNet aangesloten fysiotherapeut’, zegt Xander Koolman, gezondheidseconoom aan de VU en een van de onderzoekers. Dat kan bijvoorbeeld door meer zorg in te kopen bij aangesloten fysiotherapeuten, of

0
451

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.