Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Parlement wil geen extra zorgbezuiniging

De Tweede Kamer vindt dat er niet extra mag worden bezuinigd op de zorg en de sociale zekerheid om een lastenverlichting te kunnen bekostigen. Een meerderheid, waaronder regeringspartij PvdA, steunde deze week een voorstel daartoe van de ChristenUnie.
Parlement wil geen extra zorgbezuiniging
Foto: ANP Koen Suyk

Ook de twee andere bevriende oppositiepartijen D66 en SGP en veel andere oppositiepartijen waren ervoor. Regeringspartij VVD en onder meer oppositiepartij CDA steunden de motie niet. Indiener Joël Voordewind is blij met de steun.  ‘Dit is een duidelijke piketpaal voor de onderhandelingen straks’, zei hij over de gesprekken die in het voorjaar worden gevoerd over de begroting voor volgend jaar.

Lastenverlichting

Voordewind had zijn voorstel gedaan tijdens een debat over de nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB), waarin de economie harder aantrekt dan in de vorige ramingen in december het geval was. De regeringspartijen voelen er voorlopig niets voor om extra te bezuinigen. D66 en het CDA willen dat wel om een herziening van het belastingstelsel en een lastenverlichting mogelijk te maken. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.