Parnassia lanceert ‘Funda’ voor zorgvastgoed

Steeds meer zorginstellingen zitten opgescheept met boventallige gebouwen. Met de website ZOGO.nl wil de Parnassia Groep een landelijk platform creëren voor vraag en aanbod van zorgvastgoed.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Parnassia lanceert 'Funda' voor zorgvastgoed

Leegstand is een steeds groter probleem voor zorgaanbieders in de care. Ggz-aanbieders moeten in 2020 dertig procent van hun klinische bedden hebben afgebouwd. In de ouderenzorg krijgen zorginstellingen geen geld meer voor cliënten met een lichte zorgzwaarte (zzp 1 tot en met 3). Naar schatting 800 locaties zullen de komende jaren de deuren sluiten. Ook instellingen in de gehandicaptenzorg willen door de overheidsbezuinigingen vastgoed afstoten. De initiators van de nieuwe website ZOGO.nl, de Parnassia Groep en Amgea Vastgoed Adviseurs, willen een landelijk platform creëren voor vraag en aanbod van zorgvastgoed. ‘We willen een ondoorzichtige markt transparant maken’, zegt Alexander

5
815

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

5 REACTIES

  1. Eerlijk gezegd zie ik geen aanleiding waarom Parnassia zelf aan zo’n platform zou moeten meewerken. Juist de makelaars die hieraan tenslotte ook mogen verdienen behoren de markt te volgen en te dienen door zelf met dit initiatief te komen. Nu ze dit kennelijk niet eerder hebben gedaan kan ook op dit moment slechts worden vastgesteld dat de makelaarswereld nog te verdeeld is.
    Echter beheer van onroerend goed is géén zorgtaak!

  2. Lees alle reacties
  3. interessant om te lezen. Ben het ook wel eens met PETERB maar ik lees het anders na goed op ZOGO gekeken te hebben. Parnassia is geen vastgoedbemiddelaar maar biedt een platform. Dit in samenwerking met een bemiddelaar/adviseur zoals ik het lees. Slimme zet, is mijns inziens ook een ontbrekende schakel. Ga kijken of ik er gebruik van kan gaan maken.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.