Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Parnassia neemt failliete boedel REAKT Groep over

Parnassia Groep zet de dagbesteding voort van de inmiddels failliete REAKT Groep.
Parnassia neemt failliete boedel REAKT Groep over

Stephan Valk, voorzitter raad van bestuur Parnassia Groep zegt over de overname: ‘Wij zijn ons blijven inzetten voor het continueren van de dagbesteding en arbeidsintegratie voor cliënten die vaak ook bij de Parnassia Groep in behandeling zijn. Voor een succesvol herstel van cliënten is naast goede behandeling goede dagbesteding en arbeidsintegratie cruciaal. Dit hebben we in goed overleg met de zorgkantoren gedaan. Door deze bundeling kunnen we straks ook de gemeenten, die vanaf 2015 voor deze activiteiten verantwoordelijk zijn, een goed samenhangend aanbod bieden voor deze vaak kwetsbare burgers in de stad. We kunnen gelukkig ook een groot deel van de medewerkers van de REAKT Groep in dienst nemen. Ook cliënten die bij een andere instelling onder behandeling zijn kunnen gebruik blijven maken van de voorzieningen. ‘

Samenhangend palet

Voor patiënten betekent het dat zij, naast het brede pakket aan behandelmogelijkheden, blijven beschikken over een samenhangend palet aan maatschappelijke participatiemogelijkheden of begeleiding daar naartoe. Het streven is patiënten te ondersteunen in hun herstel naar een zo zelfstandig mogelijk leven met zo min mogelijk afhankelijkheid van zorg en/of uitkering.

2 REACTIES

 1. Beste Ron,
  De vergoedingen voor clienten van Reakt worden door de Parnassia Groep gewoon doorgezet en blijft vooralsnog 2 euro. De hoogte van de vergoedingen worden wel getoetst aan en vergeleken met de hoogte die patienten van de Parnassia Groep krijgen. Wanneer hierdoor iets veranderd, worden de clienten geinformeerd.

 2. Lees alle reacties
 3. overname reakt door Parnassia
  bij reakt kregen deelnemers 2.00 euro per uur
  nu worden ze uitgebuit door parnassia deelnemers moeten voor niks werken ,jammer dat parnassia zo doet,
  gewoon of je werkt voor niks of je gaat naar huis dat is wat we vandaag te horen kregen,en dat is dus volgens parnassia een goede overname om deze zeer kwetsbare groep mensen zo te behandelen,
  schaam je parnassia

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.