Paro blijft onverminderd populair in de zorg’

Paro de robotzeehond is nog steeds erg in trek in de zorg. Wat kennisniveau betreft, valt er nog wel een brug te slaan. De uitvinder van Paro, Shibata Takanori, en Dick van der Pijl van Focal Meditech vertellen over Paro en geven hun visie op robotica.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
<p>Paro wordt opgeladen via zijn speen.</p>
Paro wordt opgeladen via zijn speen.

Paro is een sociale zorgrobot die bedoeld is om mensen te kalmeren en om reacties uit te lokken. In het begin werd de robot vooral ingezet bij dementerende ouderen, maar inmiddels ook bij personen met autistisch spectrum stoornissen, voor meervoudig gehandicapten, bij kinderen met pijn­klachten.

Populariteit Paro

Focal Meditech is de enige distributeur in Nederland. Van der Pijl kan daarom zeggen dat het onverminderd goed gaat met Paro. ‘Gemiddeld gaat er per week een Paro de deur uit, daar zit zeker geen verslechtering in.’ Hij gokt dat er in totaal circa 250 Paro’s in Nederland zijn. Verder wordt de zeehond

2
1116

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van robots in de zorg dan is het interessant naar de RoboNED conferentie te gaan op 4 Juni. Hier wordt speciaal aandacht besteed aan dit onderwerp samen met ActiZ, Tinie Kardol bestuurder bij Vughterstede en Marcel Heerink van Windesheim Hogeschool Flevoland. 
    Zie website van RoboNED voor meer info: <a href=’http://www.roboned.nl/nl/roboned-conferentie-2015′>link</a>. De conferentie is voor iedereen toegankelijk.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.