Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Patiënten VUmc mochten filmbeelden niet zien

Patiënten in het VUmc die werden gefilmd voor de realityserie '24 uur tussen leven en dood' van RTL, mochten bepaalde beelden niet bekijken. Volgens Nu.nl had het ziekenhuis dat verbod ingesteld zodat er bij een eventuele medische fout geen bewijsmateriaal toegankelijk zou zijn. Dat meldt Nu.nl op basis van onderzoeksstukken van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Het ANP heeft die stukken ook ingezien.
Patiënten VUmc mochten filmbeelden niet zien

Uit de stukken blijkt dat het VUmc kon meebepalen welke patiënten in de uitzending zouden komen. Die mochten de uitzending vooraf bekijken, maar niet het overige beeldmateriaal. ‘Bovendien wilde het VUmc die beelden gebruiken voor intern gebruik en onderwijsdoeleinden. Maar in de informatiebrief aan de patiënten stond daar niets over vermeld’, aldus onderzoeksjournalist Brenno de Winter van Nu.nl. Ook in het script dat medewerkers gebruikten om patiënten te benaderen voor deelname, werd het intern en onderwijsgebruik niet genoemd. (ANP – Beeld ANP Lex van Lieshout)

3 REACTIES

  1. Patienten mochten de (eigen??) filmbeelden niet zien , wegens mogelijke , BEWIJSBAAR AANTOONBARE MEDISCHE MISSERS, die als MEDISCHE PORNO natuurlijk alleen door “” de kinky deskundigen en maffiose derivatenreputatie-bestuurders “” bekeken en begeild mochten en mogen worden , vooral in de , juridische , KONText???????!!!
    Duidelijker weergave van doofpottenbeleid en eigenbelang in , OOK ANDERE instellingen ?? , TEN KOSTE van de patienten , kon en kan door Nu.nl niet beter worden weergegeven q.e.d.

  2. Lees alle reacties
  3. Beste Dorien . Dit verhaal laat juist zien hoe het bij nagenoeg ALLE zorginstellingen GAAT!!!. Dit maffiose bestuur is NIET afgetreden , na 8 (ACHT)dodelijke “”incidenten””, ook niet na non-informatie (omerta) naar de “overbelaste” igz , noch door enig dermate logische uitslag als allergische reactie op ethisch normbesef , maar gelukkig wel door een etterend ruzietje met een paar specialisten !! Deze bestuurlijke maffia is zo in de Zorg gepenetreerd , dat rustig van VERKRACHTING kan worden gesproken. Tja tisme wat die dure ZORG ??

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.