Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiënten willen plan Kamer over eigen risico

De Tweede Kamer moet zelf met een initiatiefwet komen om het eigen risico in de zorg af te schaffen of te verlagen. Want van een nieuw kabinet, met waarschijnlijk VVD en D66 in de regering, zal het niet komen, zei de Patiëntenfederatie Nederland donderdag.
Dianda_2013_klein400.jpg

VVD en D66 hebben gezegd dat ze de hoogte van het eigen risico niet willen veranderen. ‘Maar ik tel zo’n honderd Kamerleden die in het verkiezingsprogramma wel verlaging of afschaffing van het eigen risico hebben staan. Dus dan moet het initiatief maar komen vanuit de Tweede Kamer. Bijvoorbeeld van SP of PvdA’, aldus Dianda Veldman, directeur bij de patiëntenorganisatie.

Verlaging
Zij roept een nieuw kabinet op snel werk te maken van een verlaging van de stapeling van zorgkosten voor chronisch zieken en mensen met een beperking. ‘Met alleen een lager eigen risico ben je er niet. Veel mensen zijn al in februari door het eigen risico heen en moeten vervolgens duizenden euro’s aan eigen bijdragen gaan betalen. Dat moet veranderen.’ (ANP)

1 REACTIE

  1. Het lijkt me heel verstandig om aan dat eigen risico eens iets te doen. Mijn echtgenoot, na herseninfarct gebonden aan een elektrische rolstoel, is de boete wel een beetje zat. Geen werk meer, geen inkomen meer, maar wel die boete voor het gehandicapt zijn. En die handicap gaat echt niet over. Zag vandaag hoe de prijzen voor medicijnen worden gemanipuleerd. Hij heeft besloten om daar maar mee te stoppen. Liever een ziekenhuis opname voor rekening van de verzekering dan nog langer een melkkoe te zijn voor de medicijnfabrikanten en dergelijke.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.