Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Patyna nieuwe naam van Plantein en Tellens

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisaties Plantein en Tellens fuseren per 1 januari. De nieuwe naam voor de organisatie wordt Patyna. De NZa gaf op 30 oktober groen licht.
Patyna nieuwe naam van Plantein en Tellens

Voor cliënten betekent het dat men gebruik kan maken van een totaalaanbod aan ouderenzorg, van allerlei diensten aan huis en thuiszorg tot en met revalidatie en intensieve verpleeghuiszorg in de woon- en behandelcentra.

Laatste stap

Toezicht en bestuur zijn blij nu de laatste stap in het fusietraject is genomen. ‘Na een intensief traject krijgt de fusie daadwerkelijk z’n beslag’, zegt bestuurder Anneke Aldenkamp van Tellens. ‘Wij hebben lang en hard gewerkt aan deze fusie. Door deze fusie zal de ouderenzorg in al zijn facetten beschikbaar blijven in ons werkgebied. Wij zullen door de fusie een toekomstbestendiger organisatie worden.’

Nieuwe naam

Patyna is een afgeleide van patina, legt de organisatie uit. Patina is een doffe corrosielaag op het oppervlak van koperen voorwerpen en koperhoudende legeringen als gevolg van oxidatie van het metaal bij blootstelling aan de lucht en vocht. Meer algemeen wordt de term gebruikt om aan te duiden dat iets uitstraalt de tand des tijds te hebben doorstaan.

Patyna

De nieuwe organisatie is werkzaam in de gemeenten Súdwest-Fryslân, Littenseradiel, De Fryske Marren, Franekeradeel en Tytsjerksteradiel. De organisatie telt ca. 2.800 medewerkers, die vanuit  ruim 30 locaties verantwoordelijk zijn voor een breed scala aan zorg- en dienstverlening aan ruim 3.000 ouderen, van thuiszorg tot en met intensieve verpleeghuiszorg. Vanaf 1 januari 2016 wordt de raad van bestuur van Patyna gevormd door Anneke Aldenkamp en Johan Krul.

2 REACTIES

  1. Klopt het artikel in de Telegraaf van vandaag over die verdubbeling van de vergoedingen van het bestuur? Zo ja, absurd.. Als dit mijn nieuwe bedrijf was werd iedereen daar onmiddellijk ontslagen, of vangt men daar dan vervolgens weer een riante afvloeiingsregeling voor? Schamen moet men zich! Wat een hufters.. Hoe kan dit nu weer?

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.