Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Pauline Meurs stoot Louise Gunning van de troon

De machtigste vrouw in de zorg is volgens opinieblad Opzij hoogleraar Pauline Meurs. Bestuursvoorzitter Diana Monissen van zorgverzekeraar De Friesland staat in de ranglijst van Opzij op nummer twee en Cathy van Beek van het UMC St. Radboud is derde geworden.
Pauline Meurs stoot Louise Gunning van de troon

Meurs volgt Louise Gunning op, die in 2010 en 2011 de machtigste vrouw in de zorg was. Als bijzonder hoogleraar, politica en bestuursvoorzitter van ZonMW is Meurs volgens Opzij ‘een no-nonsense vrouw die keihard werkt en zich sterk profileert’.

Top 10

In de Top 10 van machtigste vrouwen staan verder hoogleraar Angela Maas, voorzitter Marleen Barth van GGZ Nederland, bestuursvoorzitter Marjanne Sint van de Isala Klinieken, bestuurder Elisa Carter van het Erasmus MC, directeur Margot van der Starre van de NVZ vereniging van ziekenhuizen, bestuursvoorzitter Aysel Erbudak van het Slotervaartziekenhuis en voorzitter Heleen Dupuis van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN). (Opzij)

Lees meer:

Louise Gunning alweer machtigste vrouw in de zorg

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Ik vind het grappig dat Pauline Meurs als machtig wordt gezien. Ze heeft zeker een enorme staat van dienst en ook functies en verantwoordelijkheden waar veel macht mee gepaard gaat. Maar als je Pauline Meurs kent dan is macht toch echt geen begrip dat je met haar associeert. Zij is bijzonder gevoelig voor ieders belangen en streeft eerder naar een oplossing die door alle partijen wordt geaccepteerd dan een oplossing waar zij zelf in gelooft. Dat doet ze zo sterk dat ik mij wel eens afvraag of ze wel meningen heeft die minder breed geaccepteerd worden. Nee, Pauline Meurs is een zeer capabel bestuurskundige maar niet direct een macht uitoefenende vrouw. Echt machtige vrouwen zijn er natuurlijk wel, denk maar aan Diane Monissen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.