Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel abortuskliniek wil niet naar Slotervaart

Mark van Dorresteijn
Het personeel van de Amsterdamse abortuskliniek MR70 is in opstand gekomen tegen de overeengekomen overheveling van activiteiten naar het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam. Zo meldt de Telegraaf.
Personeel abortuskliniek wil niet naar Slotervaart

Tijdens een vergadering, afgelopen maandagavond, werd het vertrouwen door directie en medewerkers in het recent aangetreden bestuur opgezegd. Twee aanwezige bestuursleden werd de toegang tot het pand aan de Sarpahitistraat ontzegd.

Zeer onterecht

Bestuursvoorzitter De Lange zegt in het dagblad de verwijten “zeer onterecht” te vinden: “Wij hebben alles op alles gezet om de toekomst van MR70 veilig te stellen. Dat is gelukt. Het alternatief is namelijk, onvermijdelijk: faillissement. Maar de zorg voor zoveel meisjes en jonge vrouwen willen we op geen enkele manier in de waagschaal stellen. De abortushulpverlening is nu gegarandeerd, zij het op een andere locatie: vanaf 1 januari 2010 in het Slotervaartziekenhuis, waar alles zal worden gedaan om de kwaliteit van de zorg intact te laten en waar mogelijk te verbeteren.”

Onafhankelijke abortushulpverlening

In een schriftelijke verklaring zeggen directie en personeel het onbegrijpelijk te vinden dat het ministerie van Volksgezondheid akkoord is gegaan met het onderbrengen van de onafhankelijke abortushulpverlening in Amsterdam in een commercieel ziekenhuis, zoals het Slotervaartziekenhuis. “De anonimiteit van onze cliënten kan hierdoor in gevaar komen. Ook begrijpen wij niet dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg akkoord gaat met het verlenen van een vergunning hiervoor.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Abortusartsen: Geen debat met anti-abortusgroepen

Slotervaartziekenhuis kaapt verpleegkundigen

NVZ daagt Slotervaartziekenhuis

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.