Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel houdt verslavingskliniek Jellinek open

De deuren van verslavingskliniek de Skuul op Texel gaan op 1 oktober weer open voor nieuwe cliënten. In het voorjaar werd de kliniek plotseling gesloten door de Amsterdamse verslavingsinstelling Jellinek. De medewerkers gaan nu op eigen kracht verder met de Skuul, zo meldt het vakblad Psy op haar website.
Personeel houdt verslavingskliniek Jellinek open

De Texelse gemeenteraad steunde 19 september met overgrote meerderheid het initiatief van de Skuul-medewerkers om de eerder gesloten verslavingskliniek nieuw leven in te blazen. De gemeente staat borg voor de voorfinanciering die overeengekomen is met de Rabobank, zo meldt Psy.nl. De Skuul herstelondersteunende verslavingszorg kan nu als nieuwe ggz-instelling verder gaan. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Wegbezuinigd

Voorganger De Nieuwe Skuul werd volgens de medewerkers ‘om strategische redenen’ wegbezuinigd door Jellinek en werd afgelopen april gesloten. De kliniek bood al 34 jaar succesvolle behandeling voor alcohol- en medicijnverslaafden. Bestuurder Joke de Goede: ‘De sluiting kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel. Deze kliniek was niet alleen winstgevend, maar ook zeer succesvol als het gaat om de positieve resultaten die bewoners blijvend bereiken. We hebben de afgelopen maanden alles op alles gezet om als zelfstandige instelling verder te kunnen gaan.’

Behandeling

Met de leuze ‘Vernieuwing in de verslavingszorg begint op Texel’ geven de zeven medewerkers aan dat de behandeling van woon- en werkgemeenschap de Skuul gebaseerd is op de uitgangspunten van herstelgerichte zorg. Cliënten worden gestimuleerd weer de verantwoordelijkheid voor hun leven te nemen. (Psy)

Lees meer:

Run op Jellinek door eigen bijdrage

Jellinek opent exclusieve kliniek op Curacao

Jellinek-verpleegkundige verliest patiëntendossier

AMC de Meren en JellinekMentrum mogen fuseren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.