Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeel verlaat massaal IJsselmeerziekenhuizen

Personeel van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord verlaat momenteel in drommen de poort. Dat schrijft dagblad De Telegraaf vandaag.

Veel gespecialiseerde verpleegkundigen, operatieassistenten, laboranten, ic-medewerkers, weekend-, avond- en nachtcoördinatoren (wanco’s), medisch secretaresses en ook verschillende artsen houden het volgens de krant voor gezien. Tot 1 april aanstaande zullen maar liefst tachtig medewerkers uit de directe medische zorg zijn vertrokken. De Telegraaf schrijft over een gedetailleerde lijst te beschikken met personeel, veelal met een vaste aanstelling, dat weg is of weg gaat.

Ondersteunende diensten

Volgens ingewijden zal deze leegloop, die naar hun zeggen voor een belangrijk deel veroorzaakt wordt door onvrede over de toekomst, de ziekenhuizen snel vleugellam maken. “Onze beste mensen vertrekken nu.” Want boven op deze tachtig komt ook nog het aantal van circa driehonderd medewerkers uit de zogeheten ondersteunende diensten. Zij moeten, in het kader van de voorgenomen overname door de MC Groep van zorgondernemer Loek Winter en de bezuinigingen die hij wil doorvoeren, de komende maanden het veld ruimen.

Uitstroom medewerkers

Een deel van de vertrekkers is of gaat aan het werk bij naburige ziekenhuizen, die de afgelopen maanden toen de twee polderziekenhuizen in de problemen kwamen, actief personeel hebben geworven om zoveel mogelijk nieuwe ‘klanten’ te winnen. Woordvoerster Debbie Wijman van de IJsselmeerziekenhuizen zegt de uitstroom van zeker tachtig medewerkers noch te kunnen bevestigen noch te kunnen ontkennen, maar geeft wel toe dat er veel mensen vertrekken. Zij zegt evenwel de indruk te hebben dat het gaat om ‘niet verlengde contracten’.

Overname een feit

Binnenkort worden de twee polderziekenhuizen omgedoopt in MC Groep, het particuliere zorgbedrijf dat de ziekenhuizen met tientallen miljoenen euro’s overheidssteun hoopt te kunnen overnemen. Over enkele weken maakt de Nederlandse Zorgautoriteit bekend of zij bereid is tot een kapitaalinjectie in de twee hospitalen. Pas dan is de overname een feit. (De Telegraaf)

Lees ook:

Overheid in raad van toezicht IJsselmeerziekenhuizen

Kliniek van ijsselmeerziekenhuizen in Dronten geopend

‘Dreigend tekort gespecialiseerde verpleegkundigen’

Personeel IJsselmeerziekenhuizen komt met plan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.