Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeelsgebrek bij thuishulp Ede

Thuiszorgverlener Opella kan in september 120 inwoners van de gemeente Ede geen huishoudelijke hulp meer bieden. Oorzaak is oplopend personeelstekort.

Goedkoop tarief

Doordat gemeente Ede heeft gekozen voor meer eenvoudige huishoudelijke hulp onder een lager tarief, ontvangt Opella minder geld van de gemeente. Veel medewerkers van de zorginstelling willen niet langer werken voor het betrekkelijk lage salaris. “Het gaat om 20 medewerkers die zijn opgestapt”, zegt Ragnhild Becker van Opella. “We hebben niet genoeg alfahulpen kunnen werven om het aantal uren over te nemen van deze medewerkers.”

Gemeente Ede

Opella heeft met de gemeente contact opgenomen met de vraag meer geld beschikbaar te stellen. “De gemeente Ede beschouwt het als een tijdelijk capaciteitsprobleem bij Opella dat in oktober is opgelost”, zegt communicatiemedewerker Hans Vulto van de gemeente Ede.

Dienstverlening

Opella biedt in de gemeente Ede aan ongeveer achthonderd mensen huishoudelijke hulp. De zorgverlener is ook actief in Wageningen. Maar ook daar begint het budget krapper te worden.

Problemen

Ook in andere gemeenten komen zorginstellingen in de problemen. In de gemeente Veldhoven waren er door de zomervakantie te weinig huishoudelijke hulpen beschikbaar. Gemeente en zorginstelling losten dit probleem op door tijdelijk mensen met een WWB-uitkering in te zetten. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Minder loon voor alfahulp

VWS onderzoekt aanbesteden WMO

Opella

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.