Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter de Kubber gaat Ciran besturen

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Oud ziekenhuisbestuurder Peter de Kubber is begonnen als interim bestuursvoorzitter van revalidatieketen Ciran.
Kubber.Peter de.jpg

De afspraak is dat hij in eerste instantie tot het eind van het jaar blijft. 

Externe contacten

Samen met de huidige bestuurder Jan Jochijms gaat hij de komende periode de poliklinische revalidatie-instelling leiden. De Kubber gaat zich bezig houden met externe contacten. Jochijms zal zich op de interne contacten richten.

Ziekenhuizen

De Kubber heeft veel ervaring binnen de medische sector. Hij was eerder bestuurder van het Atrium Medisch Centrum te Heerlen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch. Voorzitter van de raad van toezicht, Hans Borgsteede, noemt hem ‘de ‘juiste man op de juiste plaats’.

Teveel gedeclareerd

Dat komt mooi uit want Ciran heeft ruzie met zorgverzekeraars.  De poliklinische revalidatieinstelling zou voor honderdduizenden euro’s teveel aan zorggeld innen. Verschillende zorgverzekeraars, waar onder Zilveren Kruis, VGZ en DSW zijn een rechtmatigheidsonderzoek begonnen. In een uitzending van ZEMBLA komt naar voren dat Ciran veel te veel geld in rekening zou brengen voor bijvoorbeeld intakegesprekken.

Medische revalidatie

Volgens DSW declareert Ciran ‘medische revalidatie’ maar levert zij die zorg niet. Ciran zou te creatief omgaan met de indicatiecriteria voor revalidatiezorg. Onlangs heeft de NZa laten weten, haast te gaan maken met het nieuwe bekostigingssysteem voor medische  revalidatiezorg. De Kubber moet nu ‘zaken naar buiten recht trekken en de relatie met de zorgverzekeraars en de koepels herstellen.’

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.