Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Peter Langenbach: ‘Hoog ziekteverzuim maakt deze golf anders’

Redacteur Skipr, Zorgvisie en Qruxx
Door de enorme besmettelijkheid van de omikronvariant drukt het ziekteverzuim onder medewerkers een steeds grotere stempel op de capaciteit bij ziekenhuizen. Waar tijdens vorige besmettingsgolven instellingen vooral te maken kregen met een enorme instroom van coronapatiënten is het nu vooral de combinatie van covid en een hoog ziekteverzuim die voor problemen zorgt, vertelt Peter Langenbach, voorzitter van de raad van bestuur bij het Maasstad Ziekenhuis. ‘Het maakt deze golf wel anders dan andere golven.’
Peter Langenbach 1 660
Premium

Het ziekteverzuim in het Maasstad

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Wel erg goedkoop om naar corona te wijzen. De uitstroom is ook debet omdat (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden al decennia het niet mogelijk wordt gemaakt hun beroep op professionele wijze uitte oefenen, en de toegenomen werkdruk reeds bekend van af 1979. En dan het compleet onzinnig registreren. Maar ja, gelukkig is daar corona; kunnen bestuurders daar naar toe verwijzen en hun handen in onschuld wassen. Mede dankzij bestuurders lijden elke dag duizenden centraal staande patienten, clienten, bewoners nodeloos, en daar hoor je de bestuurders niet over.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.