Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Peter Langenbach JBZ Zorgfinancial van het Jaar

Peter Langenbach, Directeur Financiën & Control bij het Jeroen Bosch ziekenhuis (JBZ), is woensdagavond 8 juni 2011 op het HEADcongres in Houten tot Zorgfinancial van het Jaar uitgeroepen. Dat meldt vakblad Zorgmarkt.
Peter Langenbach JBZ Zorgfinancial van het Jaar

Peter Langenbach (41) werkt ‘gemotiveerd vanuit het belang om patiënten te helpen, aan het op een hoger niveau brengen van de ziekenhuisorganisatie’, zo schrijft Zorgmarkt. De planning & controlcyclus is zo ingericht, dat diverse ziekenhuizen zijn komen kijken naar deze best pratice. De jury: ‘In zijn werk kenmerkt Peters aanpak zich als een no- nonsense-benadering, duidelijke kennis van zaken en gevoel voor het politieke speelveld in de ziekenhuissector.’ Naast zijn werk heeft Peter tijd voor functies als directeur bij het Sport Medisch Centrum in ‘s-Hertogenbosch en lidmaatschap van de raad van toezicht bij Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant. ‘Volgens Peter is Financiën & Control meer dan cijfers alleen.’

Financieel gezond

De financiën van JBZ zijn door zijn toedoen weer op orde, waardoor het ziekenhuis weer financieel gezond genoemd kan worden. Verder duidt de jury het positief dat Langenbach op dit moment de postmasteropleiding Succesvol besturen in de zorg volgt ‘waardoor zijn ambitie om bestuurder te worden een stap naderbij komt’.

Radboud en Visio

De twee andere genomineerden waren Edwin Maalderink (36), financieel directeur bij UMC St Radboud in Nijmegen (hij werd tweede), en Theo Vernooij (36), directeur Bedrijfsvoering bij Koninklijke Visio.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Peter Langenbach nieuwe directeur Sport Medisch Centrum

Langenbach directeur Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Dit soort verkiezingen zijn heel arbitrair want het is een heel select groepje dat stemt. Het gros weet niet eens dat dit speelt.
    Derhalve is deze persoon dus vooral de beste lobbyist van de 3 kandidaten om mensen te bewegen op hem te stemmen. Zou dus beter een politieke carrière kunnen overwegen dan die van bestuurder.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.