Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter Langenbach naar Maasstad Ziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Peter Langenbach (1969) is vanaf 1 december lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis Rotterdam.
Peter Langenbach naar Maasstad Ziekenhuis

Maasstad Ziekenhuis

Langenbach volgt Piet-Hein Buiting op die het afgelopen jaar bestuursvoorzitter Anton Westerlaken heeft vervangen. Westerlaken is wegens gezondheidsredenen verminderd inzetbaar. Naar nu is gebleken, is het verstandig een extra bestuurder aan te trekken, zo laat het Maasstad Ziekenhuis weten.

Jeroen Bosch

Langenbach en Buiting wisselen van positie. Langenbach is nu nog bestuurslid van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Piet-Hein Buiting begint op 1 september in het Jeroen Bosch Ziekenhuis als bestuurder.

Langenbach

In het verleden vervulde Langenbach verschillende financiële functies bij de Koninklijke Luchtmacht. Daarnaast studeerde hij bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg en postdoctoraal Registercontroller aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2005 maakte Langenbach de overstap naar de gezondheidszorg en werd hij manager ICT, P&O en Financiën in het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Sinds 1 september 2011 is Langenbach lid van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Personalia

Hier vindt u de laatste wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht in zorginstellingen. Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.