Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Peter van Wijk interimmer Arduin

Marit van Os
Peter van Wijk wordt benoemd als interim-voorzitter van de raad van bestuur van de Stichting Arduin. Van Wijk (49) volgt voorlopig Patty van Belle op. Zij verliet de instelling voor verstandelijk beperkten in augustus.
Peter van Wijk interimmer Arduin
Foto: Stockxchng

Van Wijk begint zijn werk op 9 september. Hij gaat zich met name bezighouden met de manier waarop de stichting het hoofd moet bieden aan de veranderende wet- en regelgeving en financiering van de zorg. Arduin moet vanaf 1 januari komend jaar niet met één opdrachtgever, maar met de dertien Zeeuwse gemeenten onderhandelen. Het organisatorisch aspect moet een zwaarder accent krijgen. Daarnaast zal de interim, samen met de raad van toezicht van Arduin, het profiel opstellen van de nieuwe bestuursvoorzitter. Peter Van Wijk heeft als (interim)bestuurder veel ervaring bij het begeleiden van instanties richting die omslag in de zorg. Zijn laatste functie was bij de landelijk opererende Stichting Timon, een zorginstelling voor jeugdigen en jongvolwassenen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.